Nategmo onderhoudt en restaureert tegelwerk en natuurstenen toepassingen voor particulieren, bedrijven en overheden.

 

Natuursteen onderhoud

restauratie natuursteen

Door invloeden van zonlicht en regen en door dagelijks gebruik wordt alle tegelwerk en natuursteen na verloop van tijd dof en vuil. Algen, mos en witte salpeteraanslag veranderen het aanzicht van buitenvloeren- en wanden. Binnen veroorzaken vooral zeep en schimmels voor het verdwijnen van de natuurlijke glans. Goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur van uw natuursteen en tegelwerken en een blijvende, natuurlijke kleur en glans.

Nategmo onderhoudt tegelwerk en natuurstenen toepassingen voor particulieren, bedrijven en overheden. Onze specialisten weten alles van natuursteen en de beste manieren om natuursteen te reinigen en te onderhouden. Wij gebruiken de juiste materialen en reinigingsmiddelen die uw natuurstenen vloeren of wanden niet beschadigen. Tevens kunnen wij uw natuursteen impregneren, boenen of kristalliseren.

Met een onderhoudscontract voor periodieke reiniging en onderhoud behoudt u de oorspronkelijk uitstraling van uw natuurstenen vloer, pui, trap of badkamer. Gegarandeerd.

Klik op de foto's voor een uitvergroting:

 

Natuursteen restauratie

Slecht onderhouden of verouderde natuurstenen oppervlaktes kunnen door een ongeluk, slijtage of weersinvloeden flink beschadigen. Vaak kan alleen een ervaren restaurateur de schade onzichtbaar herstellen.

Restauratie is het terugbrengen van muren, vloeren of plafonds in hun oorspronkelijke staat. Daar komt meer bij kijken dan het vervangen van één of enkele stenen of tegels. De stenen moeten dezelfde maat, kleur en vorm hebben als de andere. Ook de voegen en het verband moeten identiek zijn aan de rest. Perfectie zit in de details. Nategmo werkt nauwgezet en uiterst secuur.Ook loszittende tegels of loszittend natuursteen herstelt Nategmo snel en duurzaam. Wij hebben een techniek ontwikkeld waarbij we lijm kunnen injecteren. Daardoor is het niet nodig om een gedeelte van uw vloer of wand te te slopen. Een efficiënte en zeer economische oplossing: onzichtbaar herstel en uw vloer is snel weer beloopbaar.

 

Monumentenzorg

Restauratie en monumentenzorg Nategmo

Dankzij de rijke geschiedenis van ons land sieren tal van monumentale panden en kerken onze dorpen en steden. Vaak zijn deze gebouwen opgebouwd uit zeer oud natuursteen (zandsteen, kalksteen of hardsteen). Het restaureren hiervan is een specialistische klus waar alleen een selecte groep bedrijven voor ingezet mag worden.

Nategmo wordt veel gevraagd voor restauratiewerk aan natuurstenen monumenten door gemeentes, bedrijven en particulieren. Wij hebben de vereiste kennis en ervaring en een goed oog voor de oorspronkelijke bouwwijze en materialen. In bijna alle gevallen lukt het ons om beschadigde en verweerde panden volledig in de oorspronkelijke staat terug te brengen.

Schakel Nategmo bijvoorbeeld in voor:

  • Repareren van gaten, krassen en scheuren in oud natuursteen
  • Verwijderen van mos, algen en salpeter
  • Reinigen van leisteen
  • Zuurvlekken verwijderen van Belgisch hardsteen
  • Advies voor het onderhoud en renoveren van monumenten